Over Ons - Beste Advocaat van Nederland

Welkom op Beste Advocaat van Nederland (BAvN)

Elk jaar worden er lijstjes gepubliceerd van de beste strafrechtadvocaten en advocatenkantoren. Vaak komen daarbij steeds weer dezelfde grote namen terug, veelal uit de Randstad. Wij geloven echter dat er veel meer goede advocaten rondlopen die in die lijstjes niet genoemd worden.

Vanuit die gedachte publiceren wij vanaf 2016 jaarlijks per provincie de namen van strafrechtadvocaten die er in dat jaar door hun optreden bovenuit staken.

Toen wij deze site begonnen wilden wij op transparante wijze een top 10 samenstellen van topadvocaten. Wij benaderden rechtbankverslaggevers uit alle provincies met het verzoek om mee te werken aan de totstandkoming van een jaarlijkse top 10. Uitgangspunt moest echter zijn dat elk jaar nieuwe advocaten die dat jaar door hun optreden waren opgevallen, voor hun eigen provincie genomineerd zouden worden.

Al gauw bleek dat veel rechtbankverslaggevers niet wilden meewerken omdat zij hun relatie met bepaalde advocaten niet op het spel wilden zetten. Als zij al zouden meewerken, dan wilden zij vaak niet met naam genoemd worden.

Wij hebben vervolgens besloten om advocaten en journalisten willekeurig te benaderen om zo te inventariseren wie zij echt goed vinden.

Dat is helaas ten koste gegaan van transparantie, maar anderzijds menen wij dat we op die wijze wel tot mooie lijstjes per provincie zijn gekomen.

Deze site onderscheidt zich van andere sites door onafhankelijkheid, omdat het voor advocaten niet mogelijk is om te adverteren en daarmee een plaats te kopen.